БАБЕП КЕВКЕФ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска асоциация на бенефициентите по европейски програми (БАБЕП) беше включена в новия състав на Обществения съвет (ОС) към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове (КЕВКЕФ). Съветът е форма на партньорство между държавната власт и структурите на гражданското общество с цел засилване на прозрачността в процеса на парламентарното наблюдение и контрола по въпросите на Европейския съюз (ЕС) и в съответствие с усилията за по-добро и по-ефективно управление на средствата от ЕС.

В писмото, изпратено от председателя на КЕВКЕФ Кристиан Вигенин до асоциацията, се казва:

„Успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е важна национална задача. Основен приоритет за КЕВКЕФ е контролът на подготовката, провеждането и отчитането на Председателството, комисията ще има водеща роля и в реализирането на неговото Парламентарно измерение. Ето защо разчитам съвместната ни работа да допринесе съществено за постигането на целите, които си поставяме в предстоящите месеци на изпитания и предизвикателства“.

От самото си създаване досега БАБЕП се стреми да използва експертния си капацитет в името на по-доброто управление и приложение на европейските фондове в България. Като член на ОС на КЕВКЕФ асоциацията ще продължи да работи със същото усърдие за постигане на основни краткосрочни и дългосрочни цели, сред които – успешното представяне на Българското председателство на Съвета на ЕС, по-ефективния и прозрачен процес на усвояване на европейски средства и защитата на интересите на бенефициентите по европейски програми.

БАБЕП е включена в Съвета за обществени консултации по еврофондовете към КЕВКЕФ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *